Αναστέλλονται οι προσλήψεις ρυθμίζονται οι ειδικές άδειες στο δημόσιο λόγω εκλογών.

19 Απρ | Σχόλια (0)

Αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο λόγω εκλογών αποφάσισε με σχετική εγκύκλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης  Ρέππας.

Με την ίδια εγκύκλιο ρυθμίζονται και οι ειδικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν να μεταβούν στους τόπους καταγωγής τους για να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.Συγκεκριμένα, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη δημόσια διοίκηση, από τις 12 Απριλίου 2012 έως και την ορκωμοσία της (νέας) κυβέρνησης, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δημοσίου. Εξαιρούνται οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.Οι υπάλληλοι, από την άλλη πλευρά, που θα μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος δικαιούνται ειδική άδεια ως εξής:
1. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Οσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 – 200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β. Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201 – 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.

γ. Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

δ. Οσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Οσοι μετακινηθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200 – 400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.

β. Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.

γ. Οσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Σχετικά Άρθρα:

  1. Οι νέοι «κανόνες» για πολίτες και υπαλλήλους στο Δημόσιο Τα βασικά δικαιώματα των πολιτών και των επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με...
  2. Τι αλλάζει στις Γονικές άδειες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπ.Εργασίας που εγκρίθηκε στο...
  3. Θα κατάσχονται και τα ενοίκια όσων χρωστούν στο Δημόσιο Σκληρά μέτρα κατά όσων χρωστούν χρήματα στο Δημόσιο λαμβάνει το...
  4. Λόγω μνημονίου… καταργούνται απλές φράσεις!!! Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μπει πια σε άλλους ρυθμούς...
  5. Έκτακτα μέτρα της τροχαίας λόγω του Πάσχα. Σε ισχύ από την Παρασκευή 6 Απριλίου τα αυξημένα μέτρα...

Κατηγορία: Αρχική Σελίδα, Νόμοι-Αποφάσεις

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*