Έναρξη της 13ης Γιορτής Ελιάς και Λαδιού στην Σελλασία

5 Αυγ | Σχόλια (0)

913 η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ Σελλασία 5,6 και 7 Αυγούστου 2016

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ο Δήμος Σπάρτης, το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΟΥ» διοργανώνουν την 13 η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣκαι ΛΑΔΙΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στη Σελλασία στις 5,6 και 7 Αυγούστου 2016.

Στο χώρο της γιορτής θα υπάρχουν περίπτερα εκθετών με πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες, ενώ κάθε μέρα θα γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ακολουθεί μουσική βραδιά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 19.30 Έναρξη εκδηλώσεων Εγκαίνια έκθεσης -Χαιρετισμοί επισήμων 20.30 Επίσκεψη επισήμων στο χώρο της έκθεσης 21.30 Μουσικό βραδιά με το συγκρότημα «Ωδηπόροι»

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 19.00 – 20.00: Ημερίδα «Νέες Προκλήσεις και Προοπτικές Ανάπτυξης στην Αγροτική Παραγωγή». Ενότητα Εναλλακτικές Καλλιέργειες – Προοπτικές Αανάπτυξης.  Καλλιέργεια Φρέσκων Υπερκαρπών και Βοτάνων στην Ορεινή Βαρβίτσα του Πάρνωνα Αλέξανδρος Βλήτας – Κώνσταντίνα Κοσμά, Αγροτική Επιχείρηση «Υγαία»  Καλλιέργεια Φαρμακευτικών & Αρωματικών φυτών. Προτάσεις και δυνατότητες αξιοποίησης, από το χωράφι έως το ράφι του καταναλώτη. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γεωπόνος MSc – Γ.Π.Α. Σύμβουλος Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και Επιχειρήσεων Τροφίμων  Ερωτήσεις – Συζήτηση Ενότητα Νέες Προκλήσεις και Προβλήματα στον Πρωτογεννή Τομέα.  Νέες Απειλές για τα εσπεριδοειδή, την άμπελο και την ελιά (Anoplophora – Xylotrechus – Xyllella) Δημήτριος Κοντοδήμας, Εντομολόγος – Πρόεδρος Εντομολογικής Εταιρείας Αναπλ.ς Ερευνητής, Προϊστάμενος του Εργαστηρίου Γεωργ. Εντομολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.  Ερωτήσεις – Συζήτηση  Διατλαντική Συνεργασία για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις – Απειλή για την γεωργία και την ασφάλεια των τροφίμων. Νίκος Κατσαρός Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ  Ερωτήσεις – Συζήτηση 21.30 Λαϊκό – Ρεμπέτικο Τραγούδι με τον Βασίλη Κορακάκη και την ορχήστρα του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 19.00 – 20.00:  Η Ελιά Bonsai – Τεχνικές Διαμόρφωσης και Συντήρησης. Χαρά Κούρλα, Φυτώρια Κούρλα  Παιδικό Εργαστήρι γνωριμίας με την Παραδοσιακή Μαγειρική της Λακωνίας. Ελένη Τζικάκου, Συγγραφέας Ερευνήτρια Λαογραφίας  Αγροτικά Προϊόντα στην Ψηφιακή Εποχή. Παναγιώτης Λεϊμονίτης, Made in Lakonia. 21.30 Λαϊκό – Δημοτικό Τραγούδι με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και την Ε. Δεήφη. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί ταβέρνα με εκλεκτούς μεζέδες, εδέσματα, ποτά και αναψυκτικά.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Μανούσος Μανουσάκης

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Δεν βρέθηκαν Σχετικά Άρθρα.

Tags:

Κατηγορία: Αρχική Σελίδα, Ειδήσεις

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*