Επιτυχημένο το πρώτο τεστ για το «Ιπτάμενο Αυτοκίνητο»

3 Ιουλ | Σχόλια (0)


Ένα βήμα πιο κοντά στη μαζική παραγωγή και την κυκλοφορία του ήρθε το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» Transition της αμερικανικής εταιρείας Terrafugia, καθώς πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη φάση των δοκιμαστικών του πτήσεων. Οι δοκιμαστικές αυτές πτήσεις, οι οποίες είναι κατανεμημένες σε έξι φάσεις, είναι απαραίτητες ώστε το Terrafugia να αδειοδοτηθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ και να ξεκινήσει να πωλείται.

Σύμφωνα με την Terrafugia, η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του «ιπτάμενου αυτοκινήτου», έτσι ώστε σε λίγες εβδομάδες οι τεχνικοί της εταιρείας να προχωρήσουν στα επόμενα τεστ του πρωτότυπου μοντέλου. Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Plattsburgh, 10 περίπου χιλιόμετρα μακριά της Νέας Υόρκης. Και περιελάμβαναν ελέγχους για τη συμπεριφορά του Terrafugia στον αέρα, τόσο με αναμμένες όσο και με σβηστές τις μηχανές, για τις θερμοκρασίες που αναπτύσσει ο κινητήρας του, αλλά και για τις ταχύτητες περιστροφής της έλικάς του σε διάφορες συνθήκες πτήσης.

Βέβαια, σκοπός της Terrafugia είναι το Transition να μην πάρει μόνο άδεια από την FAA, ως ελαφρύ αεροσκάφος, αλλά και από την αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Εθνικών Οδών (NHTSA), ώστε το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» να μπορεί να κινηθεί στους δρόμους όπως και οποιοδήποτε άλλο συμβατικό Ι.Χ. ’λλωστε, η καινοτομία του Transition είναι ότι τα μήκους οκτώ μέτρων φτερά του μπορούν να συμπτύσσονται στο αμάξωμα, μειώνοντας το πλάτος του στα 2,3 μέτρα. Τότε, το διθέσιο όχημα θα μπορεί να κυκλοφορεί σαν κανονικό αυτοκίνητο.

Όταν όμως ο ιδιοκτήτης του θα θέλει να καλύψει μεγαλύτερες αποστάσεις, ή απλώς όταν οι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι, θα μπορεί να το οδηγεί στον πλησιέστερο αεροδιάδρομο, από το οποίο θα απογειώνεται για να φτάνει πετώντας στον αεροδρόμιο που είναι πλησιέστερο στον προορισμό του. Μάλιστα, το Transition δεν χρειάζεται περισσότερο από 750 μέτρα αεροδιαδρόμου για να απογειωθεί, μεταφέροντας μέγιστο βάρος έως και 600 κιλά. Επίσης, στον αέρα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 222 χλμ./ώρα, ενώ έχει τη δυνατότητα να πετάξει 787 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ του.

Η Terrafugia προβλέπει ότι οι υπόλοιπες πέντε φάσεις των δοκιμών θα έχουν ολοκληρωθεί στους πρώτους μήνες του 2013, ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει να παραδίδει τα πρώτα Transition στους ιδιοκτήτες τους. Πάντως, πρόσφατα αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή του «ιπτάμενου αυτοκινήτου», υπολογίζοντάς την πλέον στα 280.000 δολάρια από τα 200.000 δολάρια που εκτιμούσε αρχικά.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Σχετικά Άρθρα:

  1. To πρώτο υβριδικό αεροσκάφος μαζικής παραγωγής Με τιμή κοντά στα 500.000 δολάρια και χωρητικότητα μόλις τεσσάρων επιβατών,...
  2. Εμπρησμός σε αυτοκίνητο στον Κότρωνα Λακωνίας. Αναστάτωση επικράτησε χθες το απόγευμα  στον Κοτρωνα Λακωνίας, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν  αυτοκίνητο,που είχαν μεταφέρει  και στάθμευσή σε δασικό...
  3. Γραπτό τέστ για τους Δημοσίους Υπαλλήλους απο τον Ιούνιο Μέχρι τα τέλη του έτους όλοι οι εργαζόμενοι θα καθίσουν...
  4. Ο Φερέιρα πρώτο μέλος στη «Παναθηναϊκή Συμμαχία» Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε συζήτηση που είχε με τον Γιάννη...
  5. Σοκαριστικό video: Να γιατί δεν πρέπει να βάφεστε μέσα στο αυτοκίνητο! Homepage Image:  Η Nikkie είναι διάσημη χάριν στα videos...

Κατηγορία: Τεχνολογία

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*