Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών καταγγέλλει επιστημονικό λάθος στη Φυσική Κατεύθυνσης

25 Μάι | Σχόλια (0)

«Επιστημονικά λανθασμένο θέμα» εντόπισε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στα θέματα της Φυσικής, που επέλεξαν για τις εξετάσεις στην Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, σήμερα Παρασκευή, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

Με αφορμή ερώτηση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και παγίδα, αφού ζητούσε «αποτέλεσμα», το οποίο απέκλειαν τα ίδια τα δεδομένα του ερωτήματος, τα μέλη της ΕΕΦ ζητούν βαθμολογικές οδηγίες, κατακρίνουν έντονα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων του υπουργείου και αναφέρουν: «Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα. Καλούμε τους συναδέλφους βαθμολογητές μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση, να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών».

 

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το tovima.gr, σε ανακοίνωση της Ένωσης: «Το θέμα Γ 4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο. Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον».

 

Τα μέλη της Ένωσης αναφέρουν μεν ότι «τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν εντός διδαχθείσας ύλης», αλλά διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις για την επιλογή τους και κρίνουν ότι «εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 14 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής».

 

«Η χρονική διάρκεια των 3 ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου» τονίζει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. «Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

 

Τα μέλη της επιτροπής είναι οι κ.κ. Ζαρκαδούλας Γιώργος, Καράβολας Βασίλειος, Κασίδης Αθανάσιος, Μάντης Βαγγέλης, Νικολάου Χαράλαμπος, Οικονομίδης Μάκης, Πανάγος Λουκάς, Σαββάκης Απόστολος, Τσεφαλάς Κώστας, Φράγγος Δημήτρης.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Δεν βρέθηκαν Σχετικά Άρθρα.

Κατηγορία: Αρχική Σελίδα, Ειδήσεις, Περιβάλλον-Παιδεία-Σύλλογοι

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*