Μοναδικός αντίπαλος για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

6 Μάι | Σχόλια (0)

Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός του σημαντικού έργου που έγινε στον Δήμο Ανατολικής Μάνης στα 3.5 χρόνια που πέρασαν .

Το όμορφο Γύθειο είναι πιά καθαρό και κανείς δεν θέλει να ξαναφέρει τις όποιες εικόνες ντροπής στο μυαλό του. Δεν είναι όμως στην πρόθεση μου να αναφερθώ σήμερα στα όσα έχουν γίνει σε όλα τα επίπεδα στον Δήμο μας .

Μοναδικό γεγονός καθολικής αναγνώρισης και αποδοχής της σημαντικής αυτής προσπάθειας αποτελεί  το γεγονός απροθυμίας σχηματισμού αντιπολιτευτικού συνδυασμού για την διεκδίκηση της επερχόμενης Δημοτικής Εξουσίας με εξαίρεση βέβαια τον συνδυασμό της Λαικής Συσπείρωσης ,που για τους δικούς της λόγους έχει αποφασίσει ,να κατεβαίνει πανελλαδικά στις εκλογές με ανεξάρτητο αυτοδύναμο ψηφοδέλτιο.

Το ιστορικής σημασίας κατά την γνώμη μου γεγονός που καταγράφεται σήμερα και αφορά στα αυτοδιοικητικά στον Δήμου Ανατολικής Μάνης προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και αποτελεί ένα ενδιαφέρον ζήτημα με κάποιες πολιτικές προεκτάσεις.

Για πιό λογο όμως οι πολίτες του Διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου υπήρξαν αρνητικοί και εκδήλωσαν καθολική απροθυμία  συμμετοχής σε αντιπολιτευτικό συνδιασμό , ενώ ταυτόχρονα  κοσμοσυρροή προσφρομένων υποψηφιοτήτων  και ίδιαίτερα για τις τοπικές κοινότητες ,παρατηρήθηκε  στην περίπτωση του κυρίου Ανδρεάκου ;

Ένα πρώτο , σαφές δείγμα της βούλησης τους να σχηματίσουν ένα συμπαγές σώμα προστασίας γύρω απο το πρόσωπο του πετυχημένου δημάρχου  κυρίου Ανδρεάκου , έδωσαν στο σύνολό τους οι Μανιάτες.

Τώρα που βρήκαμε Δήμαρχο να εργάζεται , θα τον διώξουμε ; δεν το συζητάμε , ούτε για αστείο ! Λόγια σταράτα καθημερινών ανθρώπων. Φάνηκε η αναποτελεσματικότητα  των προηγούμενων Δημοτικών αρχών.Τέλος οι νοοτροπίες και οι εκλογικές τακτικές παλαιάς κοπής . Επιτέλους κάτι σπουδαίο , κάτι καινούργιο ξεκινάει σιγά-σιγά στον τόπο μας. Στις πολύ παλαιές εποχές κάθε αντιπολιτευόμενη πρόταση , κάθε διαφορετική πρόταση  από αυτήν που υπέβαλε κάθε μορφή πολιτικής εξουσίας , εξωστράκιζε  κάθε αντιπολιτευόμενο και τον οδηγούσε στην εξορία . Σήμερα που η αντιπολίτευση αποτελεί κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα , η μειοψηφία που περιορίστηκε στο να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση  και εγκλωβίστηκε στη διαδικασία των ατυχών αναφορών  και καταγγελιών κατάφερε να εξωστρακισθεί , να αυτοεξορισθεί .Απομονώθηκε τελικά απο τον ίδιο τον κόσμο της. Επιτέλους !  σιγά –σιγά άρχισε να διαφαίνεται ότι οι πολίτες πρέπει μόνοι τους να δραστηριοποιηθούν , να συμμετέχουν και να αποφασίζουν για τον τόπο τους .

Μπορεί όμως να υπάρξει δημκρατία χωρίς να υπάρξει αντιπολίτευση ;

Ο πολιτικός πλουραλισμός που παρατηρείται στο ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε , περιλαμβάνει νέα πρόσωπα , νέους επιστήμονες και αξιόλογους συμπατριώτες με διακρίσεις στον επαγγελματικό τους χώρο  .

Η συμμετοχή προσώπων που προέρχονται απο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δεν συνδέονται με ακραίο πολιτικό λόγο , θα  αναπτύξει την πολυπλοκότητα , την πολυσυλλεκτικότητα σε επίπεδο ανταλλγής ιδεών και αξιών που αποτελεί προυπόθεση διαμόρφωσης σωστών αποφάσεων που χρειάζεται ο τόπος για οδηγηθεί στην ανάπτυξη.

Ο Δήμος όμως προκειμένου να λειτουργήσει πολιτικά , απαιτεί απο την πολιτεία  να παραχωρήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες και εξουσίες , να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο  , ώστε να αποκτήσει η αυτοδιοίκηση ουσιαστικό περιεχόμενο. Οι αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών πρέπει να αποφασίζουν και όχι να γνωματεύουν. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη άμεσης διόρθωσης των  στρεβλώσεων του  Καλλικράτη , που βάζουν τροχοπέδη σε κάθε δημοτική λειτουργία , σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός έχει γίνει κυρίαρχος κάθε δραστηριότητας.

Διαφαίνεται λοιπόν πώς ο Ανδρεάκος κατά 99% – όπως λέει  και ο ίδιος – θα είναι ο νικητής των εκλογών στη Μάνη  με μοναδικό αντίπαλο  τον Καλλικρατικό νόμο και τις στρεβλώσεις του !

Το στοίχημα μεγάλο και δύσκολο .

Δήμαρχε καλή τύχη.

 

Δρ Χρίστος Αναστασάκος

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Ανατολικής Μάνης

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Σχετικά Άρθρα:

  1. 11 θέσεις ειδικότητας ΥΕ Γενικών καθηκόντων για το Δήμο Ανατολικής Μάνης Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ ( 24-9-2013) εκδόθηκε η...
  2. Κέντρο δια βίου μάθησης στο Δήμο Ανατολικής Μάνης Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ανατολικής Μάνης  και...
  3. Υποψήφιος ξανά ο Π.Ανδρεάκος στο Δήμο Ανατολικής Μάνης Στα 16 χρόνια της Δημαρχιακής μου θητείας, ακολουθώντας πάντα τα...
  4. Διαγωνισμό για προμήθεια καυσίμων & λιπαντικών απο δήμο Ανατολικής Μάνης. Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Δήμος...
  5. Προσλήψεις από το Δήμο Ανατολικής Μάνης. Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ανακοινώνει την πρόσληψη εικοσιπέντε (25) ατόμων...

Κατηγορία: Άρθρα, Αρχική Σελίδα, Ειδήσεις, Πολιτική

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*