Να σταματήσουν άμεσα τα Ειδοποιητήρια Κατασχέσεων ΟΑΕΕ

11 Σεπ | Σχόλια (0)

Εν μέσω κρίσης, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις  (έλλειψη ρευστότητας, υψηλή φορολόγηση, Φ.Π.Α., κατακόρυφη πτώση τζίρου), κι ενώ το 80% των συναδέλφων αδυνατούν να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους προς τον Ο.Α.Ε.Ε. και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, έρχονται ειδοποιητήρια κατασχέσεων του ΟΑΕΕ, μέσω του νεοσύστατου κέντρου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών.

Και τίθενται τα εξής ερωτήματα:

Ατομικές ειδοποιήσεις υπό μορφή τελεσιγράφου για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων με προθεσμία 20 ημερών εάν δεν αποπληρώσουν τις συνδρομές που χρωστάνε στον Ο.Α.Ε.Ε., φαίνεται να είναι μέτρο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που έχει εξαγγελθεί;

Τι ασφαλιστικός φορέας είναι αυτός – στον οποίο ο επιχειρηματίας έχει εναποθέσει το παρόν και το μέλλον του – που διώκει τον ασφαλισμένο ως κοινό εγκληματία;

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει άμεσα ο τρόπος είσπραξης (υπό μορφή κατασχέσεων), ο οποίος σκοπό έχει να διαλύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πρακτική των κατασχέσεων μας βρίσκει καθολικά αντίθετους.
  • Επιμήκυνση των δόσεων εναρμονισμένη στο οικονομικό περιβάλλον για όσο κρατάει η οικονομική κρίση.
  • Μείωση των ήδη υψηλών εισφορών και δυνατότητα επιλογής της κατηγορίας ασφάλισης.
  • Κατάργηση του μέτρου αναγκαστικής είσπραξης μέσω του κέντρου είσπραξης οφειλών Ο.Α.Ε.Ε.
  • Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα.

 

Τα χτυπήματα που δέχεται η μικρομεσαία επιχείρηση στην περιοχή μας, αλλά και σ’ όλη τη χώρα στόχο έχουν τον αφανισμό της και μόνο. Το μόνο που θα επιτευχθεί με την αναγκαστική είσπραξη οφειλών είναι η αύξηση στα λουκέτα, την ανεργία και η διάλυση του κοινωνικού ιστού των ελευθέρων επαγγελματιών. Γι’ αυτό:

ΖΗΤΑΜΕ από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών και λοιπών οφειλών και να ξεκινήσει ειδικές ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν τις επιχειρήσεις όχι μόνο με επιμήκυνση των δόσεων αλλά και μέσω επιχορηγήσεων χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ).

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΔΗΣ

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Δεν βρέθηκαν Σχετικά Άρθρα.

Κατηγορία: Αρχική Σελίδα, Ειδήσεις, Επιμελητήρια, Οικονομία

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*