Ο Άγιος Υάκινθος

5 Ιουλ | Σχόλια (0)

Ιούλιος 3, Υακίνθου, Θεοδότης μάρτ., Ανατολίου Κων /λεως.

 

      Με επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Υακίνθου στον ιερό Ναό Βαφειού-Ριζάς, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον οποίο υπάρχει και η εικόνα του Αγίου. Η παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου λάμπρυνε τον εορτασμό και με το μελίρρυτο κήρυγμά του μάγεψε, όπως πάντα, το εκκλησίασμα και με τη βιογραφία του Αγίου συγκίνησε κι εμψύχωσε τους πιστούς.

Η θεία λειτουργία έκλεισε με αρτοκλασία, με τα συγχαρητήρια, τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου προς τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο και τους κατοίκους των χωριών.

     Το απόγευμα έγινε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Υακίνθου και της Αστυνομίας Σπάρτης.

    Την παραμονή έγινε ο εσπερινός με αρτοκλασία και προσφέρθηκε τσάι με γλυκίσματα και μουσική, καθώς και λαχειοφόρο αγορά υπέρ του ενοριακού ναού, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, σήμερα Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και έδρα του Πολιτιστικού και του Αθλητικού Συλλόγου

ο « Υάκινθος », που φέρει το όνομα του αγίου.

    Ανήμερα το βράδυ, έγινε πανήγυρη με ζωντανή μουσική, εκλεκτούς μεζέδες, μπίρα, κρασί και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους ερωτευμένους να το εορτάζουν, καθότι ο Άγιος Υάκινθος κατά τους ορθοδόξους είναι ο προστάτης των ερωτευμένων, τους ¨τέως¨ ερωτευμένους να.. αναπολούν και να ζηλεύουν και τους μελλοντικούς.. να ονειρεύονται!    

Ας εορτάζομε λοιπόν αυτή την ημέρα, αφήνοντας την ξενομανία στην άκρη και τον άγιο Βαλεντίνο στους καθολικούς!

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Δεν βρέθηκαν Σχετικά Άρθρα.

Κατηγορία: Αρχική Σελίδα, Ειδήσεις, Πολιτισμός

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*