Όρνιθες απο την θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης

30 Ιουν | Σχόλια (0)

 

000Μια σχολική θεατρική παράσταση δεν χαρίζει μόνο απόλαυση στους μαθητές, αλλά συγχρόνως τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν δυσκολίες που τους απασχολούν και τους βασανίζουν, όπως η υπερβολική συστολή και η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μέσα από τη διαδικασία της πρόβας, μέχρι την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης, ο μαθητής μαθαίνει και κατακτά πράγματα όπως: τον σωματικό έλεγχο, την αυτοπειθαρχία, τη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της ομαδικής δημιουργίας και τη μεγάλη ευχαρίστηση της αποδοχής του από ένα κοινό.

Έχοντας την πεποίθηση ότι το θέατρο, όταν αξιοποιείται από την εκπαίδευση, επιδρά απελευθερωτικά και λυτρωτικά τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, εντείνοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, διευρύνοντας τα πεδία των δραστηριοτήτων τους και ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή και το πνεύμα συνεργασίας και αλληλο-εμπιστοσύνης, αποφασίσαμε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014 – 2015 να ανεβάσουμε μια θεατρική παράσταση επιλέγοντας την κωμωδία του Αριστοφάνη:  «Όρνιθες».

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΕΡΓΟ

Η κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε το 414 π.Χ. στα Μεγάλα Διονύσια, χαρίζοντας στο δημιουργό της το δεύτερο βραβείο. Πήρε το όνομά της από το Χορό των Ορνίθων με την ποικιλόχρωμη συγκρότησή τους. Για τη σκηνική της πληρότητα θεωρείται το πλέον πετυχημένο έργο του Αριστοφάνη.

Ο Αριστοφάνης έγραψε τους «Όρνιθες» απογοητευμένος από την τροπή του Πελοποννησιακού πολέμου. Πραγματεύεται τη φυγή δυο ανθρώπων από την τυραννία του κόσμου στο βασίλειο του παραμυθιού και συνενώνει την πιο τολμηρή φαντασία με την ποίηση. Στηρίζεται στην πανανθρώπινη επιθυμία για μια κοινωνία ελεύθερη και ευτυχισμένη, επομένως και ουτοπική.

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Δεν βρέθηκαν Σχετικά Άρθρα.

Κατηγορία: Αρχική Σελίδα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις, Περιβάλλον-Παιδεία-Σύλλογοι

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*