ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Ένα επίκαιρο και μείζονος σημασίας πρόβλημα παγκοσμίως

3 Οκτ | Σχόλια (0)
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της εποχής μας, παγκοσμίως, είναι η παραπληροφόρηση. Τόσο στην Ελλάδα, όσο στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους, αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ο τύπος, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο, έχουν, πλέον, χάσει την αίγλη του παρελθόντος,  έχουν πάψει να είναι αξιόπιστα κι υφίστανται πλέον τις συνέπειες των λανθασμένων κινήσεών τους (όπως, η σταθερή μείωση των πωλήσεων των καθημερινών ή κυριακάτικων φύλλων τους).
Ο λαός δεν εμπιστεύεται μερικά Μέσα Ενημέρωσης, διότι είναι επιφυλακτικός και δεν επιθυμεί να ξεγελαστεί για ακόμη μια φορά.
Στο βωμό του συμφέροντος πολλά Μέσα Ενημέρωσης θυσιάζουν την ανεξάρτητη και αληθινή ενημέρωση του λαού.
Εστιάζουν, πλέον, στην επίτευξη συμφερόντων τους, είτε αυτά είναι άυλα ή υλικά, και για αυτό το λόγο πολλές φορές τα άρθρα τους δεν περιέχουν ακριβείς και πραγματικές πληροφορίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένοι δημοσιογράφοι λειτουργούν βασιζόμενοι σε κομματικά, και όχι μόνο, συμφέροντα.
Άλλωστε, παρατηρούνται, συχνά, προσπάθειες ορισμένων να αποκρύψουν την αλήθεια από τον αναγνώστη/ακροατή/τηλεθεατή, τον οποίο χειραγωγούν έμμεσα.
Εξαιτίας της παραπληροφόρησης, πολλοί άνθρωποι δεν ενημερώνονται σωστά και πλήρως για τις νέες εξελίξεις, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν απαθείς τις εξελίξεις, χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για να τις αλλάξουν (αφού, πολύ απλά, δεν τις γνωρίζουν).
Όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οφείλουν να διατηρούν μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πολίτες, γιατί, διαφορετικά και οι πολίτες θα παραπληροφορούνται, αλλά και αυτά θα ζημιωθούν οικονομικά.
Παντελής Αναστασόπουλος. 
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Σχετικά Άρθρα:

  1. Πιθανός απόγονος των πρώτων Αφρικανών σκλάβων στις ΗΠΑ ο Ομπάμα, λένε ερευνητές Η καταγωγή και το γενεαλογικό δέντρο του Αμερικανού προέδρου έχουν...
  2. «Λογοκρισία στα Μέσα Ενημέρωσης, τέλος» ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μιανμάρ Τέλος στο καθεστώς λογοκρισίας που ίσχυε στα Μέσα Ενημέρωσης, βάζει...
  3. Λιγνιτόσημο και παραπληροφόρηση Ο ειδικός αναπτυξιακός πόρος (Ε.Α.Π.) η λιγνιτόσημο, νομοθετήθηκε το 1996...
  4. Δ. Αδαμόπουλος Δεν έπαιξα παιχνίδια σε βάρος Επιμελητηρίου Έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε απομάκρυνσή του...
  5. Σέντρα στις 25 Αυγούστου ελέω τηλεόρασης, πρόβλημα για τέσσερις ομάδες Κανονικά το τριήμερο 25-26-27/8 θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ...

Κατηγορία: Ανώνυμος Τύπος, Άρθρα

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*