Πρωτότυπο κάμερας με ανάλυση 50 Gigapixel!

22 Ιουν | Σχόλια (0)

Αμερικανοί μηχανικοί του Πανεπιστημίου Duke της Βόρειας Καρολίνα, παρουσίασαν ένα πρωτότυπο που μπορεί να φωτογραφίσει με ανάλυση έως 50 Gigapixel, συνδυάζοντας 98 κάμερες, σε μία ογκώδη, είναι αλήθεια, συσκευή. Το πρωτότυπο που ονομάστηκε AWARE2, μπορεί να φωτογραφίσει με απίστευτη λεπτομέρεια, όπως σημείωσαν οι δημιουργοί του.

Στην πράξη, κάθε κάμερα φωτογραφίζει μία συγκεκριμένη περιοχή του “κάδρου” που βλέπει η μηχανή και κατόπιν, μέσω ειδικής επεξεργασίας, γίνεται σύνθεση των 98 φωτογραφιών σε μία, υπερυψηλής ανάλυσης.

Η μηχανή που αναπτύχθηκε σε συνεργασία και των Πανεπιστημίων της Αριζόνα και της Καλιφόρνια, καταρχήν θα χρησιμοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα – που αλλού; – σε στρατιωτικές εφαρμογές, αφού και η χρηματοδότηση του project, έτσι κι αλλιώς, προέρχεται από τα αμυντικά ερευνητικά κονδύλια.

Το σχήμα της AWARE2 είναι τετράγωνο, με διαστάσεις περίπου 80×80 εκατοστά και βάθος 50 εκατοστά του μέτρου.

Τα σημερινά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών, φτάνουν σε αναλύσεις μέχρι 40 Megapixel. Οι ερευνητές πιστεύουν πως τα επόμενα 5 χρόνια, λόγω του ότι τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα των καμερών συρρικνώνονται, μοντέλα με ανάλυση Gigapixel θα διατεθούν μαζικά στους καταναλωτές .

Πηγή: bbc.com

Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Λακωνία και την Ελλάδα με ένα
                                              στη σελίδα του lakoniapress.gr στο facebook.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο:


Σχολιάστε μέσω Facebook

Δεν βρέθηκαν Σχετικά Άρθρα.

Κατηγορία: Τεχνολογία

Σχολιάστε μέσω Facebook


Σχολιάστε μέσω της σελίδας μας


Κάντε ένα Σχόλιο
*